Wednesday, June 2, 2010

WHEN NIGHT IS COMING

aku ada cite ckit untuk ko owang yg selalu bca blog aku...mmg aku berterima kasih sgt2 la....
makacih!! makacih!!


aku nie jenis kuat tdo siang..xtau la apa kene dgn mata aku nie...asal mlm jer nk brjaga..ble siang nk tdo je keje...kowt2 aku kene duk oversea nie..hahaha~~ ini hanya la selingan..nk merapu xtentu pasal..huhuhu

cte aku bermula dri cni..PANJANG CTERnye...tp aku wat summary jela..huhuhu~~
ari nie aku kene bgn awl kit dri biasa...sebab tgh2 ari lagi aku kene g amik adik aku kt school die, dh la jauh,tapi xpe sebab die la adik laki aku sowg..susah senang memang dengan adik aku...(sayang abg kpda seowg adik lelakinya)....jd aku pn bgn la dgn mata berat lg aku capai towel aku masuk toilet,dah siap2 mandi aku pn g amik adik aku..tapi solat aku xlupe...huhuhu~~~setiba jer aku kt school die,aku tunggu lak die...sebab phne die xbawak trpaksa la aku menunggu dalam kete..teman aku hanya la radio yg pokpert2 xhenti2 bercakap...tapi xwat macam mana dah mmg tugas dj 2 brcakap..hahaha...ada la dalam 15 minit aku menunggu..die pn sampai...aku pun suh die nek aku pecut lak blik umah..

sesudah aku sampai umah ada lagi tugasan untuk aku laku kn pada malam 2...aku kene send jiran aku g airport sebab die nk blik cti...aku akur jer dgn apa yg d suruh oleh ayah aku..nak xnak kene antar...tapi aku ikhlas antar jiran aku g airport bkn trpaksa..hehehe~~

sampai lah masa yang d tunggu2  untuk aku send jiran aku ke airport..iaitu pada pukul 7 malam...die ni ada seorang baby..mak aku yang jaga..memang comey la baby nie..tapi die kuat nagis, tu yang aku xdaya tu..tp nk wat macam ne,die budak kecik lagi....dulu time kecik2 aku pn macam tu gak..xpun lebih dari tu kowt..hahaha

sampai jer kat airport dalam pukul 7.20 malam, dekat sarawak waktu solat awal jadi aku sampai2 jer aku trus g surau untuk solat maghrib...lepas solat baru aku g cari die owang kt tingkat atas kt bhgian perlepasan...


puas aku mencari kat mana la die owang nie..mybe die owang g solat kowt...jd aku ronda2 la..dekat 30 minit gak aku ronda2 airport 2..dari bawah nek atas, pastu dari atas trun bawah..macam cari owg lak..apa nk buat kalu dah sorang2, jadi keje aku meronda la..leh ganti POLIS bantuan dah kt airport tu..hahaha

last2 skali aku jmp gak die orang trmasuk la dengan aku skali...selepas 30 mnt aku meronda baru jmpa...bkn la airport 2 besar sangat pn..kecik jer...kalu macam KLIA airport len la...nk call mak aku xbawak henset, jadi terpaksa aku mncari dengan dua biji mata aku yg jelas ini..hehehe..

nie la budak yg cml aku kta 2...cmlkn...hahaha..time nie die ske la sbb dpt tgk tedy kt dpn 2..huhuhu


aku jmp ikan warna warnie dalam airport..cantik ikan2 nie..jd aku amik la pic..



nie mak aku n dak comel 2....geram aku tgk die...tp ble amik nagis..2 yg xdaya 2...



nie pn die nk lari dri ats kusi die..die xkse duk ats kusi 2...sbb ku nk amik pic die die trus duk diam jap..hahaha



yang nie plak mak sdara die...sebagai penjaga kusi tolak dak kecik td..hahaha



time nie die nk masuk dh...die bleh lak wat mke comel...hahaha
dienye rambut macam pokok kelapa mak die ikat..hehehe~~

nie jer dapat aku coretkn dalam blog aku...ada citer baru nt aku post lagi..

selamat membaca....hehehe

4 comments:

AishaNur said...

ape kau merepek deee.... da la eja pn x betol! wakaka! at least btau le name dak kecik tu hape...sengal gak kau nie~

angah-atih-abg said...

wei..ko da x ingat pasword yek???

Nurul'Ain said...

letih den nak baca glog ko...byk sgt ayat ko..waktu spm dulu ko tak berkesempatan ke tulis karangan pjg2

mr.fadhli said...

aisha nur:merepek celah mn lak..xde kerepek jual kt blog..hahaha

nurul:aku ingt la xde idea nk update..hehehe

nurul ain:bru ko tau..tp BM xdpt gak A...sbb time spM lu ms singkat gle..hahaha